Сребърни обеци - уникат с турмалин и перидот

230,00 лв.
  • Кат. номер: 4057
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Кат.№ 4057

Ръчно изработени, Елегантни сребърни обеци, с английско закопчаване, с флорални, ажурни елементи и с инкрустирани красиви цилиндрични зелени турмалини и фасетирани кръгли перидоти/оливини.

  • Дължина на обеците -2.6 см.
  • Автор: Владо Радоев.
  • При поръчка получавате безплатно красива подаръчна кутия.
  • Безплатна доставка.
  • Обеците могат да бъдат съчетани с пръстен-уникат с турмалин и медальон-уникат с търмалин от същата серия.
  • Турмалинът е подходящ камък за зодия Телец и Дева. Повишава чувството на състрадание, нежност, търпение. Въздейства благоприятно на съня и успокоява съзнанието.

За повече информация и поръчка на: order@nakit.bg или на тел. 0888 427 169

 

Турмалинът е вид скъпоценен камък, който има разнообразни цветове - безцветен или черен, кафяв, червен, розов, виолетов, син, зелен, синьозелен, светложълт, едновременно в няколко различни цвята - полихрамни турмалини.

Зеленият турмалин е вид скъпоценен камък, който има прекрасен зелен цвят и много полезни свойства. Той е част от групата на турмалините, които са силикатни минерали с разнообразна химична съставка и многообразие от цветове. Зеленият турмалин е подходящ за изработване на бижута като пръстени, медальони, обеци и колиета. Той се обработва в различни форми - цилиндрична, авална, пирамидална и други. Комбинирането му с други камъни, като перидот, жадеит, перли и кварц, само подчертават неговата красота. Зеленият турмалин се нарича още верделит и е отваря чакрата на сърцето. .

Перидотът е жълто-зелен камък, който принадлежи на групата на оливините. Той е един от камъните, който има само един цвят, но нюансите му могат да варират в зависимост от количеството желязо в структурата му. Перидотът също е един от най-старите известни скъпоценни камъни и е наричан "скъпоценният камък на слънцето" от древните египтяни. Перидотът може да се намери във вулканични скали, скали от мантията и дори в метеорити. Перидотът има много лечебни свойства и значения. Твърди се, че защитата аурата, пречиства физическото тяло. Също така се свързва със сърдечната чакра и може да донесе любов, състрадание и радост. Перидотът може да помогне за освобождаване на негативни емоции, като гняв и ревност. Перидотът може също да подобри комуникацията, креативността и увереността.