Сребърни обеци "Сфера" с инкрустирани кръгли циркони, авторски бижута с полускъпоценен камък по поръчка, корпоративен подарък за жена, модерни обеци онлайн

69,00 лв.
  • Кат. номер: 4003
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Кат.№ 4003

Кокетни, ръчно изтаботени обеци на щифт, с ажурни елементи и с инкрустирани фасетирани кръгли циркони. Големина на обеците - 1.5/1.2 см. Диаметър на цирконите 2 мм.

Автор Владимир Радоев. Подарък - красива подаръчна кутия.

Обеците могат да бъдат съчетани с пръстен "Сфера" и медальон "Сфера" от същата серия.

За повече информация и поръчка на: order@nakit.bg или на тел. 0888 427 169

 

Цирконът има магически свойства и символика, свързани с неговия цвят и форма. Цирконът се смята за камък на мъдростта, който помага за развитието на интуицията, творчеството и духовността. Той също така дава сила, късмет и успех на своя притежател.

Цирконът е подходящ за зодия Овен, Козирог, Стрелец, Водолей.

 

Цирконът е един от най-старите минерали на Земята, който се образува при кристализацията на магмата. Някои циркони са датирани на повече от 4 милиарда години и са свидетели на ранната история на планетата. Цирконът съдържа следи от уран и торий, които се разпадат и образуват светещи центрове в кристала. Той е полускъпоценен камък, известен с разнообразните си цветови оттенъци: безцветен, жълт, червен, оранжевочервен, зелен, син, кафяв и черен и др. Хиацинт се нарича разновидност на циркона с жълточервен или червенокафяв цвят.