Сребърен пръстен - уникат с турмалин и перидот

270,00 лв.
  • Кат. номер: 4055
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Кат.№ 4055

Ръчно изработен сребърен пръстен-уникат с елегантен дизайн и с инкрустиран изключително красив цилиндричен, зелен турмалин и фасетирани кръгли перидоти/оливини.

  • Големина на пръстена - 3.2/1.5 см. Големина на турмалина 12/4 мм, диаметър на перидота 1 и 1.5 мм.
  • Автор: Владо Радоев.
  • При поръчка получавате безплатно красива подаръчна кутия.
  • Безплатна доставка.
  • Пръстенът може да бъде съчетан с обеци-уникат с турмалин и медальон-уникат с турмалин от същата серия. 
  • Турмалинът е подходящ камък за зодия Телец и Дева. Повишава чувството на състрадание, нежност, търпение. Въздейства благоприятно на съня и успокоява съзнанието. 

За повече информация и поръчка на: order@nakit.bg или на тел. 0888 427 169

 

Турмалинът е вид скъпоценен камък, който има разнообразни цветове - безцветен или черен, кафяв, червен, розов, виолетов, син, зелен, синьозелен, светложълт, едновременно в няколко различни цвята - полихрамни турмалини.

Зеленият турмалин е вид скъпоценен камък, който има прекрасен зелен цвят и много полезни свойства. Той е част от групата на турмалините, които са силикатни минерали с разнообразна химична съставка и многообразие от цветове. Зеленият турмалин е подходящ за изработване на бижута като пръстени, медальони, обеци и колиета. Той се обработва в различни форми - цилиндрична, овална, пирамидална и други. Комбинирането му с други камъни, като перидот, жадеит, перли и кварц, само подчертават неговата красота. Зеленият турмалин се нарича още верделит и отваря чакрата на сърцето. 

Перидотът е жълто-зелен камък, който принадлежи на групата на оливините. Той е един от камъните, който има само един цвят, но нюансите му могат да варират в зависимост от количеството желязо в структурата му. Перидотът също е един от най-старите известни скъпоценни камъни и е наричан "скъпоценният камък на слънцето" от древните египтяни. Перидотът може да се намери във вулканични скали, скали от мантията и дори в метеорити. Перидотът има много лечебни свойства и значения. Твърди се, че защитата аурата, пречиства физическото тяло. Също така се свързва със сърдечната чакра и може да донесе любов, състрадание и радост. Перидотът може да помогне за освобождаване на негативни емоции, като гняв и ревност. Перидотът може също да подобри комуникацията, креативността и увереността.