Сребърен медальон "Сфера" с циркон, модерна дамска авторска висулка с полускъпоценен камък по поръчка, арт бижу подарък за жена, накит колие онлайн

60,00 лв.
  • Кат. номер: 4002
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Кат.№ 4002

Ръчно изработен елегантен медальон с красиви ажурни елементи и с инкрустиран фасетиран кръгъл циркон. Размери на медальона - 4.0/2.2 см. Диаметър на циркона 3 мм.

Автор: Владо Радоев. При поръчка получавате безплатно красива подаръчна кутия.

Медальонът може да се съчетае с пръстен "Сфера" и обеци "Сфера" от същата серия.

За повече информация и поръчка на: order@nakit.bg или на тел. 0888 427 169

 

Цирконът има магически свойства и символика, свързани с неговия цвят и форма. Цирконът се смята за камък на мъдростта, който помага за развитието на интуицията, творчеството и духовността. Той също така дава сила, късмет и успех на своя притежател.

Цирконът е подходящ за зодия ОвенКозирогСтрелецВодолей.

 

Цирконът е един от най-старите минерали на Земята, който се образува при кристализацията на магмата. Някои циркони са датирани на повече от 4 милиарда години и са свидетели на ранната история на планетата. Цирконът съдържа следи от уран и торий, които се разпадат и образуват светещи центрове в кристала. Той е полускъпоценен камък, известен с разнообразните си цветови оттенъци: безцветен, жълт, червен, оранжевочервен, зелен, син, кафяв и черен и др. Хиацинт се нарича разновидност на циркона с жълточервен или червенокафяв цвят.