Перлите - вечната класика

Перлите - вечната класика
27 ноември 2023

Бижутата с перли - непреходна красота, изящество и стил! Искрящо бели до зелени, от перфектно кръгли до продълговати перли, всички са красиви.

ПЕРЛИТЕ са подходящи са за всички зодии - Водолей, Риби, Овен Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог. 

 

РАЗГЛЕДАЙТЕ БИЖУТАТА НИ С ПЕРЛИ тук.

 

Речните перли се образуват в миди, живеещи в сладководни водоеми. Те са резултат от защитна реакция на мидата, която обвива чуждо тяло със слоеве от седеф. Този процес продължава няколко години. Най-често твърдото тяло е поставено от човек. Речните перли имат различни форми, цветове и размери, в зависимост от вида на мидата, условията на средата и продължителността на отглеждане. Въпреки че сладководните перли са най-често добиваните перли, техните форми и  цветове са изключително разнообразни, от искрящо бели до зелени, от перфектно кръгли до продълговати. Тези перли са изключително търсени за изработката за бижута, не само заради голямото разнообразие от форма и цветове, но и заради достъпната им цена. Речните перли трябва да се носят често, са се докосват до кожата, за да може най-външният им слой, наречен седеф,  да се подхранва и да изглежда изкрящ дълго време. Не се препоръчва почистването с вода или друг препарат, защото ще увреди седефа. 

6 януари 2024
Бижута с какви камъни да носим в годината на Дървения дракон

Камъни за носене - Авантюрин, яспис, тигрово око, жадеит. Дървеният дракон - символ на сила, мъдрост и благоденствие. Елемент дърво.

прочети още
6 януари 2024
Кой камък ще е най-подходящ за всяка отделна зодия през 2024 година според астрологията? 

Авторски бижута с подходящите за тази високосна година полускъпоценни камъни.

прочети още
24 ноември 2023
Цитринът - камък на богатството

Цитринът е подходящ камък за зодиите Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

прочети още
27 ноември 2023
Сърдечният Перидот/оливин

Нежен прозрачен зелен камък

прочети още
6 ноември 2023
Как да избера правилното бижу за мен?

Бижуто, черешката на индивидуалността и уникалния стил

прочети още
6 ноември 2023
Дамските бижута като израз на елегантност и стил

Стилни дамски бижута онлайн

прочети още