Комплект сребърни бижута "Водно конче" с циркон, накити с прозрачни полускъпоценни камъни от Влади Радоев по поръчка, корпоративен подарък за жена, модерни бижута

485,00 лв. 570,00 лв.
  • Кат. номер: 404345
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Кат.№ 404345

Ръчно изработен, елегантен сребърен комплект от три части с 15% отстъпка! Обеци, пръстен и медальон, със стилизирано водно конче и с инкрустиран фасетиран капковиден прозрачен циркон. Дължина на медальона 6 см., ширина 3 см. Дължина на обеците 5.7 см. Големина на цирконите 5/8 мм. Големина на пръстена -2.5/2.5 см. Големина на циркона 8/5 мм. Размер на пръстена - 55. Автор - Владо Радоев. При поръчка получавате безплатно красива подаръчна кутия. 

За повече информация и поръчка на: order@nakit.bg или на тел. 0888 427 169

 

Цирконът има магически свойства и символика, свързани с неговия цвят и форма. Цирконът се смята за камък на мъдростта, който помага за развитието на интуицията, творчеството и духовността. Той също така дава сила, късмет и успех на своя притежател. Цирконът е подходящ за зодия ОвенКозирогСтрелецВодолей.

Цирконът е един от най-старите минерали на Земята, който се образува при кристализацията на магмата. Някои циркони са датирани на повече от 4 милиарда години и са свидетели на ранната история на планетата. Цирконът съдържа следи от уран и торий, които се разпадат и образуват светещи центрове в кристала. Той е полускъпоценен камък, известен с разнообразните си цветови оттенъци: безцветен, жълт, червен, оранжевочервен, зелен, син, кафяв и черен и др. Хиацинт се нарича разновидност на циркона с жълточервен или червенокафяв цвят.