Дамско колие "Перлен блясък" с речни перли

79,00 лв.
  • Кат. номер: 3064
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Кат.№ 3064

Ръчно изработено колие от стоманена, хипоалергична тел, с вплетени множество естествени розови и бели речни перли с различна големина и форма - плоски, продълговати, кръгли. Дължина на колието 42 см., удължител 5 см. Използваните материали са устойчиви и не променят цвета си при мокрене и ползване на козметика. Автор: Корнелия Адрианова. Подарък - красива подаръчна кутия. Колието може да се съчетае с пръстен "Перлен блясък" и брошка "Перлен блясък".

За повече информация и поръчка на: order@nakit.bg или на тел. 0888 427 169

Речните перли трябва да се носят често, да се докосват до кожата, за да може най-външният им слой, наречен седеф,  да се подхранва и да изглежда изкрящ дълго време. Не се препоръчва почистването с вода или друг препарат, защото ще увреди седефа.

Перлите са подходящи за носене от всички зодии - Водолей, Риби, Овен Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог. 

Речните перли се образуват в миди, живеещи в сладководни водоеми. Те са резултат от защитна реакция на мидата, която обвива чуждо тяло със слоеве от седеф. Този процес продължава няколко години. Най-често твърдото тяло е поставено от човек. Речните перли имат различни форми, цветове и размери, в зависимост от вида на мидата, условията на средата и продължителността на отглеждане. Въпреки че сладководните перли са най-често добиваните перли, техните форми и  цветове са изключително разнообразни, от изкрящо бели до зелени, от перфектно кръгли до продълговати. Тези перли са изключително търсени за изработката за бижута, не само заради голямото разнообразие от форма и цветове, но и заради достъпната им цена.