Дамски висящи сребърни обеци "Водно конче" с циркон, авторски бижута с прозрачни полускъпоценни камъни по поръчка, подарък за жена, модерно арт бижу

220,00 лв.
  • Кат. номер: 4045
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Кат.№ 4045

Ръчно изработени елегантни висящи обеци на щифт, с красиви флорални, ажурни елементи и с инкрустирани фасетирани капковидни циркони. Дължина на обеците 5.7 см. Големина на цирконите 5/8 мм. Автор Владимир Радоев. При поръчка получавате безплатно красива подаръчна кутия.

Обеците могат да бъдат съчетани с пръстен "Водно конче" и медальон "Водно конче" от същата серия.

Разгледайте и промоционалния комплект "Водно конче" с 15% отстъпка!

За повече информация и поръчка на: order@nakit.bg или на тел. 0888 427 169

 

Цирконът има магически свойства и символика, свързани с неговия цвят и форма. Смята се за камък на мъдростта, който помага за развитието на интуицията, творчеството и духовността. Той също така дава сила, късмет и успех на своя притежател. Цирконът е подходящ за зодия Овен, Козирог, Стрелец, Водолей.

 

Цирконът е един от най-старите минерали на Земята, който се образува при кристализацията на магмата. Някои циркони са датирани на повече от 4 милиарда години и са свидетели на ранната история на планетата. Цирконът съдържа следи от уран и торий, които се разпадат и образуват светещи центрове в кристала. Той е полускъпоценен камък, известен с разнообразните си цветови оттенъци: безцветен, жълт, червен, оранжевочервен, зелен, син, кафяв и черен и др. Хиацинт се нарича разновидност на циркона с жълточервен или червенокафяв цвят.