Дамски висящи сребърни обеци "Далия" с перла, авторски бижута с полускъпоценни камъни по поръчка, модерен арт подарък за жена

110,00 лв.
  • Кат. номер: 4018
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Кат.№ 4018

Елегантни, ръчно изработени, обеци на щифт, с инкрустирани продълговати естествени речни перли и красиви флорални елементи. Дължина на обеците 3.4 см. Автор Владимир Радоев. При поръчка получавате безплатно красива подаръчна кутия.

Обеците могат да бъдат съчетани с пръстен "Далия" и медальон "Далия" от същата серия.

Възползвайте се от 15% отстъпка за целия комплект "Далия".

За повече информация и поръчка на: order@nakit.bg или на тел. 0888 427 169

 

Перлите са подходящи за всички зодии - Водолей, Риби, Овен Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог. 

Речните перли трябва да се носят често, са се докосват до кожата, за да може най-външният им слой, наречен седеф,  да се подхранва и да изглежда изкрящ дълго време. Не се препоръчва почистването с вода или друг препарат, защото ще увреди седефа. 

Речните перли се образуват в миди, живеещи в сладководни водоеми. Те са резултат от защитна реакция на мидата, която обвива чуждо тяло със слоеве от седеф. Този процес продължава няколко години. Най-често твърдото тяло е поставено от човек. Речните перли имат различни форми, цветове и размери, в зависимост от вида на мидата, условията на средата и продължителността на отглеждане. Въпреки че сладководните перли са най-често добиваните перли, техните форми и  цветове са изключително разнообразни, от изкрящо бели до зелени, от перфектно кръгли до продълговати. Тези перли са изключително търсени за изработката за бижута, не само заради голямото разнообразие от форма и цветове, но и заради достъпната им цена.