Блестящият Циркон - символ на чистота и мъдрост

Блестящият Циркон - символ на чистота и мъдрост
24 ноември 2023

Цирконът има магически свойства и символика, свързани с неговия цвят и форма. Цирконът се смята за камък на мъдростта, който помага за развитието на интуицията, творчеството и духовността. Той също така дава сила, късмет и успех на своя притежател. Цирконът е подходящ за зодия Овен, Козирог, Стрелец, Водолей. 

Бижутата с циркон са като малки дъги, които блестят на светлината. Те имат различни цветове, от синьо до червено, от зелено до жълто, от розово до кафяво. Те са естествени и древни камъни, които съдържат следи от уран и торий. Те са символ на чистота, мъдрост и благополучие.

Бижутата с циркон на Nakit.bg са подходящи за всеки повод и стил, като придават блясък и изящество на външния вид. Колекцията включва разнообразие от бижута - нежни медальони, елегантни пръстени, изискани обеци, комплекти с естествени циркони. При нас ще намерите сватбени бижута, бижута за абитуриентски бал или официално събитие, за подарък на любим човек. Доверете ни се и поръчайте бижу изработено специално за Вас.

РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИВ ЗА БИЖУТА С ЦИРКОН ТУК.

Цирконът е един от най-старите минерали на Земята, който се образува при кристализацията на магмата. Някои циркони са датирани на повече от 4 милиарда години и са свидетели на ранната история на планетата. Цирконът съдържа следи от уран и торий, които се разпадат и образуват светещи центрове в кристала. Той е полускъпоценен камък, известен с разнообразните си цветови оттенъци: безцветен, жълт, червен, оранжевочервен, зелен, син, кафяв и черен и др. Хиацинт се нарича разновидност на циркона с жълточервен или червенокафяв цвят.

6 януари 2024
Бижута с какви камъни да носим в годината на Дървения дракон

Камъни за носене - Авантюрин, яспис, тигрово око, жадеит. Дървеният дракон - символ на сила, мъдрост и благоденствие. Елемент дърво.

прочети още
6 януари 2024
Кой камък ще е най-подходящ за всяка отделна зодия през 2024 година според астрологията? 

Авторски бижута с подходящите за тази високосна година полускъпоценни камъни.

прочети още
27 ноември 2023
Перлите - вечната класика

Търсите елегантно бижу с перли?

прочети още
24 ноември 2023
Цитринът - камък на богатството

Цитринът е подходящ камък за зодиите Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

прочети още
27 ноември 2023
Сърдечният Перидот/оливин

Нежен прозрачен зелен камък

прочети още
6 ноември 2023
Как да избера правилното бижу за мен?

Бижуто, черешката на индивидуалността и уникалния стил

прочети още
6 ноември 2023
Дамските бижута като израз на елегантност и стил

Стилни дамски бижута онлайн

прочети още