Бижута с какви камъни да носим в годината на Дървения дракон

6 януари 2024

Според китайския календар, 2024 година ще бъде годината на Дървения дракон, който е символ на сила, мъдрост и благоденствие. Този знак е свързан с елемента дърво, което означава растеж, развитие и хармония. За да се възползвате от енергията на дракона, можете да носите бижута с камъни, които са подходящи за този елемент и знак. Например, можете да изберете: 

 

  • Авантюрин - това е камъкът на сърцето, който носи любов, радост и оптимизъм. Авантюринът е също зелен камък, който стимулира растежа, творчеството и самоизразяването. Той помага за преодоляване на страхове, съмнения и блокиране, както и за отваряне на нови възможности и приключения. 
  • Ясписът има трансформационни свойства и помага за осигуряване на стабилност и уравновесеност по време на промени. Активизира болята и подобрява концентрацията. 
  • Тигрово око - това е камъкът на смелостта, който носи увереност, воля и лидерство. Тигровото око е кафяв камък, който има златисти отблясъци, които приличат на очите на дракона. Той активизира волята и подобрява концентрацията, както и привлича късмет с бизнеса и парите. Той също така защитава от негативни сили и врагове.  
  • Жадеит - това е камъкът на дракона, който носи късмет, успех и защита. Жадеитът е зелен камък, който съответства на цвета на дървото и на надеждата. Той подобрява здравето, баланса и спокойствието, както и привлича изобилие и благосклонност 
6 януари 2024
Кой камък ще е най-подходящ за всяка отделна зодия през 2024 година според астрологията? 

Авторски бижута с подходящите за тази високосна година полускъпоценни камъни.

прочети още
27 ноември 2023
Перлите - вечната класика

Търсите елегантно бижу с перли?

прочети още
24 ноември 2023
Цитринът - камък на богатството

Цитринът е подходящ камък за зодиите Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

прочети още
27 ноември 2023
Сърдечният Перидот/оливин

Нежен прозрачен зелен камък

прочети още
6 ноември 2023
Как да избера правилното бижу за мен?

Бижуто, черешката на индивидуалността и уникалния стил

прочети още
6 ноември 2023
Дамските бижута като израз на елегантност и стил

Стилни дамски бижута онлайн

прочети още